blog-post image

Hoe kun je zelf voor een lage prijs een schilderij maken?

Als je graag je woning een beetje wilt opvrolijken maar hier niet veel geld aan wilt uitgeven dan kun je ervoor kiezen om zelf muurdecoratie te gaan maken.

Zo zou je bijvoorbeeld iets kunnen haken om dit vervolgens op te hangen aan een wand, maar je kunt er ook voor kiezen om juist zelf een schilderij te gaan maken. Alhoewel dit best lastig kan zijn, kun je gebruik maken van de onderstaande tips om alsnog een waar meesterwerk te creëren wat hoe dan ook prachtig aan de muur van je huis zal staan.


Reden

Voordat je eropuit gaat om al je nieuwe kunstbenodigdheden te kopen en verf op het canvas te gooien, moet je bedenken waarom je precies wilt gaan schilderen en wat je eruit wilt halen. In dit geval ga je dus eigenlijk een schilderij maken omdat je graag je woning wat wilt opvrolijken met behulp van muurdecoratie. Hierbij is het ook van belang om na te gaan denken over de stijl waarin je wilt schilderen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld niet het geduld om te gaan zitten en elke toon en elk detail van een onderwerp nauwkeurig weer te geven. Daarom zijn ze misschien beter geschikt om kleur en penseelvoering van de impressionisten te leren, in plaats van de rigoureuze praktijken van de Russische academische schilders.


Medium

Vervolgens moet je een medium kiezen waarop je je wilt concentreren, in ieder geval voor de korte termijn. Hierdoor krijg je echt een idee van hoe het medium werkt, zodat je meer aandacht kunt besteden aan de grotere aspecten van schilderen, zoals kleur, compositie, waarde, etc. De belangrijkste keuzes zijn oliën, acryl en aquarellen. Er zijn nog enkele andere opties, zoals plakkaatverf en watervermengbare oliën, maar het is verstandig om eerst te beginnen met olie, acryl of aquarel. Elk medium heeft zijn voor- en nadelen, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken.


Benodigdheden

Het is tijd om kunstbenodigdheden in te slaan. Maar zorg ervoor dat je eerst dit hele gedeelte leest voordat je elk type penseel of elke kleur verf gaat kopen, zoveel spullen heb je eigenlijk niet nodig. De benodigdheden die je wel moet halen zijn afhankelijk van het medium waarvoor je hebt gekozen. In brede zin is dit alles wat je nodig hebt:

Een ezel om je kunstwerk op te hangen;

Canvas (voor acryl- of olieschilders) of papier (voor aquarelschilders);

Een palet voor het mengen van kleuren;

Borstels (geschikt voor het door jou gekozen medium);

Paletmessen;

Verven;

Oplosmiddel (indien olieverfschilderij); 

Papieren handdoeken (voor het afvegen van je penseel tussen de bewegingen).


Grondbeginselen

Vervolgens moet je kennis gaan maken met de grondbeginselen van kunst. Dit zijn kleur, waarde, compositie, randen, penseelvoering en techniek, wat echt de belangrijkste pijlers van de schilderkunst zijn. Het is belangrijk dat je er vroeg mee vertrouwd raakt, omdat ze je zullen helpen begrijpen wat er precies aan de hand is wanneer je penseel het canvas raakt. Nadat je meer hebt geleerd over deze grondbeginselen kun je beginnen met het maken van de schilderij

<partnerbericht>
Beoordeling:
x 4 · 4

Gratis marktplaats met spullen

De gratis marktplaats die gratis spullen heeft? Dat is Gratisaftehalen.nl! Dagelijks vinden duizenden bezoekers onze site en bieden ze hun overtollige spullen aan. Allemaal gratis.

Tweedehands maar ook zo goed als nieuw

Niet alles is oud en versleten. De goederen die hier worden aangeboden zijn nog prima bruikbaar. Hergebruik is goed. Weggooien is zonde.

De marktplaats voor iedereen

Iedereen kan zijn spullen aanbieden op gratisaftehalen.nl. Er is geen limiet aan het aantal advertenties dat je hebt, dus als je ergens van af wil, denk dan ook aan het milieu en recycle ze via Gratisaftehalen.nl